Ontharen

In de salon kunt u terecht voor het ontharen van zowel het gezicht als het lichaam.
Het ontharen wordt gedaan d.m.v. harsen of epileren, bij beide methoden wordt het haartje in zijn geheel uit de huid verwijderd. Door deze methoden blijven de haren langer weg, om dit resultaat te behouden wordt u geadviseerd elke 6 weken deze behandeling te herhalen.

Wenkbrauw epileren

Wenkbrauwen worden geëpileerd d.m.v. een pincet, zo krijg je er een mooi strak model in. Tussen de wenkbrauwen in kunnen de haren ook weggehaald worden d.m.v. harsen. Aangepast op de vorm van uw gezicht wordt een nieuw model in de wenkbrauwen gemaakt. Het gezicht wordt sprekend als de wenkbrauwen mooi in een natuurlijk model zijn.

Harsen bovenlip en/of kin

Eerst wordt de huid ontsmet, de haartjes worden verwijdert met warme hars. De eventuele harsresten worden verwijdert met een speciale olie. Om de huid weer te kalmeren wordt er een verzachtende crème aangebracht. Sommige mensen hebben donkere haargroei bij de bovenlip, op de kin of kaak/wangen. Vrouwen in de overgang hebben verandering in de hormoonhuishouding waardoor er meer en donkere beharing kan ontstaan. Voor deze mensen is harsen ideaal, de haartjes blijven zes tot acht weken weg. Het geeft een zacht gevoel.

Harsen boven- en onderbeen, oksels en rug

Eerst wordt de huid ontsmet met alcohol. De hars wordt aangebracht d.m.v. een roller, de hars is warm voor een betere werking. Met een strip wordt de hars met de haren verwijdert. Met een speciale olie worden eventuele achtergebleven harsresten verwijdert. Tenslotte wordt er een verkoelende gel aangebracht.

Voor het harsen: geen crème of olie op het te behandelen lichaamsdeel smeren. Het is beter om geen strakke kousen, sokken, panty’s of broek te dragen vóór het harsen. Het haar wordt dan te plat op de huid gedrukt.

Na het harsen: het is beter de huid wat rust te gunnen en de eerste 2 dagen niet in de zon of onder zonnebank te gaan liggen. Om het ingroeien van haartjes te voorkomen kan men de huid regelmatig scrubben (niet de eerste 2 dagen). Men verwijdert hierdoor de dode huidcellen, zodat opeenhoping zoveel mogelijk voorkomen wordt. 2 dagen voor harsen niet meer scrubben, omdat de huid dan te gevoelig wordt.